how to make your own site

A rendelésről

Milyen problémával fordulhatok Önhöz? Hogyan történik a kezelés? Mire számíthatok az első találkozáskor?

Miért Létélmény?

Hogy érzi magát a bőrében? Milyen érzés az, hogy ön önmaga? Azt a választ, amit erre a kérdésre ad, nevezem létélménynek.

Az életünket nem a nagy örömök hajtják előre. Tűnhet úgy, hogy a nagy életcélok elérése motiválja leginkább, de ahhoz, hogy felkeljen, felöltözzön, elinduljon munkába, "tegye a dolgát", valami más is kell. Az, hogy egyáltalán létezni jó érzés legyen.  

Depresszióban, szorongásban ez változik meg. Szomorúak már mindannyian voltunk, de aki volt már depressziós, az tudja, hogy a depresszió nem csak egy mély szomorúság, a szorongás nem csak egyszerűen feszültség. Ami miatt ezek a problémák sokkal több szenvedéssel járnak, és nem mellesleg ártalmasak, az éppen ez – megváltozik a létezés élménye, eltűnnek az apró örömök, elvész a hajtóerő.

A kezelésről

A pszichiátriai zavarok kezelésének célja és eszközei

A pszichés zavarok kezelésének célja minden esetben az, hogy a kliens visszakapja a korábbi önmagát. De ami rövid távon ennél fontosabb: ne a szenvedés határozza meg az életét, hanem legyen lehetősége az életét korábban kitöltő tevékenységeknek, érzéseknek a helyükre kerülniük.

A pszichiátriai zavarok kezelésére hatékony eszközök állnak rendelkezésre, melyek alapvetően két csoportra oszthatók: pszichoterápiás és gyógyszeres módszerekre.

A pszichoterápia több, mint gyógyító beszélgetés: a pszichoterápia a terapeuta és a kliens közös munkája. Ez a munka intenzív, és gyakran megterhelő is – súlyos depresszióban, erős szorongással nehéz ebben a nehéz munkában olyan bevonódással részt venni, amely az eredményességhez szükséges.

Nem is olyan régen úgy gondoltuk, hogy a pszichiátriai gyógyszerek az agy kémiai egyensúlyának kibillenését állítják helyre. Ma már tudjuk, hogy a helyzet ennél sokkal bonyolultabb – inkább az a kezelés célja, hogy a hangulat szabályozásában részt vevő agyi területek működése álljon helyre. Ezt az egyes gyógyszercsoportok különböző mechanizmusokkal tudják elérni, de ugyanígy hatékony pszichoterápia esetén is kimutatható az agy szerkezetének és funkcióinak kedvező irányú változása.

Napjainkban a gyógyszeres kezeléshez negatív attitűdök kapcsolódnak. Ezzel a legnagyobb probléma, hogy nehezebben jutnak hozzá a hatékony segítséghez azok, akiknek nagymértékben javítani tudna az életminőségükön. A szakirodalom egységesen úgy foglal állást, hogy a legjobb eredmények a pszichoterápia és a gyógyszeres kezelés együttes alkalmazásával érhetők el. 

Magánrendelés

Az előnyök, melyekért magánrendelést választunk.

1

Diszkrét és nyugodt

Pontos kezdés, nincs tömött váró. Az épületben több egyéb szakrendelés is működik. 

2

Klienscentrikus, személyre szabott

A kezelés kiválasztásában az Ön személyes panaszai, igényei döntenek. A további találkozások során a terápia az Ön visszajelzéseinek megfelelően alakul.

3

Megosztott döntéshozatal

A gyógyítás közös munka, melybe az orvos tudást és tapasztalatot hoz, a kliens pedig érzéseit, élményeit, céljait. A kezelés mindig két ember döntése. 

4

Hitelesség

Őszintén tájékoztatom a várható eredményekről.
Tájékoztatom, arról is, ha más jellegű segítségre van szüksége – nem kezdünk bele a kezelésbe, ha nem várható eredmény.